Prica.Dika.Ljubav.

Ova prica je prva ljubavna pricna sa kojom se dicim. To je nesto dosta cudno da ja volim nesto moje ali pocele su neke promene u mom zivotu. Ja cu biti na prvom mestu , sta ja radim uvek ce biti najbolje i moj trud u prvom redu cu ga priznati ja a posle ostali.


Decak ove price je heroj moje maste. I postoji. Negde.     Ljubav na prvi pogled
            -prvi deo-
Ona pevacica.On, hrabar mladic.
Lejla i Klaud.
Sudbina ih je dovela zajedno jednog dana kada je ona odrzala "koncert" u Kvart Sirotih Deca. On je tamo sedeo... Deca su mu bila uteha bola kojeg je osecao. Dusevni i telesni bol.
Bolest koju je imao bila je neizleciva...Izgubio je roditelje,sestru i najboljeg druga.Pamet mu nije stajala na ljubav ili zabavu. Osobe koje je izgubio bilo je zbog jedne veoma lose osobe. U proslost bili su veoma dobri drugovi; skolovanje  su zajedno proveli ali srednja skola je Davida(njegovog druga) totalno izmenila.Postao je zloban i sebican.Uclanio se u nekoj grupi kriminalaca pa je to postao i on.
(Sta uradi uticaj drustva nad coveka....)
Hteo je da privuce i Klauda, ali on nije na to pristao i to je bio razlog koji ih je rastavio.David je pomislio da prijateljstvo znaci da prijatelj treba uvek da podrzava druga.Tacno je to bilo, a Klaud je hteo da ga popravi a ne da ga napusti. Ali Klaud nesto nije znao.Davidovi roditelji ubili su njegove.Upalili su ih i to sve pod Klaudovih ociju.On ih nije prepoznao jer je bio mali ali narocito zbog gustog dima.
     Godina je posla a David je hteo  da se osveti Klaudu i to ubivsi mu sestru i druga.
Bol koju je Klaud osecao bila je neopsiana.Bilo je to previse za jednog osamnaestogodisnjaka.Zbog toga se nije vratio u gradu Finafant, nego u Kvart Sirotih Deca. Malisani za njega su mnogo znacili a sad su mu postali zivot, kuca, radost.
     Tako da jednog dana, dosla je cura po imenu Lejla; predivna devojka. Uspela je da skupi pare da bi kupila gitaru i tu radost je htela  da deli ca decama, koji ih je puno volela i cenila. Klaud, kada je cuo vest da ce se odrzati "koncert" nije hteo da ide. Ali su ga deca ubedila. Trebalo mu je malo opustenija atmosfera ali on nije znao da ce mu taj izlazak promeniti zivot.
     Krenuo je zajedno sa decom ka polju gde je bila smestena scena na kojoj se nalazila jedna devojka koja je sredjivala  sve oko toga. Nekoliko minuta kasnije pocela je da peva.
Osecaj koji je imao Klaud u dusi kada je cuo njen glas bio je veoma neverovatan i dirljiv. Njen glas bio je tako nezan,uzbudljiv... U njenim stihovima vladala je iskrenost, bol i tuga. Koncert nije trajao dugo ali je Klaud celo vreme gledao i pazljivo pratio njene pokrete. Na kraju je ona sisla  sa scene da bi zagrlila decu. U toku koncerta ga je primetila.Primetila mu pogled koji je celo vreme stajao na nju a kao odgovor, podarila mu divan osmeh.
     On je otisao do nje i cestitao joj. Malo su pricali, upoznali su se. Za njega, Lejline braon oci bile su kao dve kockice cokolade a njena kosa iz koje siske su kroz vazduh letele, davale su mu cudan osecaj. Kao da hiljadu leptirica su mu letela po stomaku i udarale se o njim.Razgovor se zavrsio, Lejla-otisla.Pratio joj je korake dok nije nestala.Gledavsi je shvatio nesto: bilo je to  ljubav na prvi pogled.... Nesto on nije znao.Ona ga je poznavala, osecala je istu bol kao i on.Imalu su istu bolest.Takodje mu je znala i dusevni bol jer je ona bila rodjena Davidova sestra i znala je sve sta se desilo. Od tada su se nji dvoja,braca,omrzeli i nikada vise pricali nisu.
Imala je dobre namere i je htela da pomogne Klaudu da prodje preko toga.Volela ga je. Njegove plave oci kroz koje se providila lepota,bol,tuga, nevolja, bile su  nesto najpotresnije na svetu.Potresno lepe oci.
     Dani su prolazili a Klaud je sve vise i vise voleo Lejlu.
Jedno vece imao je kosmar.Sanjao je...

Nastavak cu ga objaviti sutra. 

:)

Sreca .

Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenutci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

(Ivo Andrić)

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

«Prethodni   1 2